detkommerattgåbra.blogg.se

Att inte få vara frisk!

Publicerad 2015-07-25 22:14:00 i Allmänt,

 
 
Nu har jag haft två veckors semester med min underbara familj. En konstig känsla, men ändå så underbart. Första veckan av semestern, var jag trött. Jag sov 12 timmar per dygn.
 
Jag har varit så fokuserad på alla behandlingar som jag gått igenom. Fokuserad på att ta tillbaka mitt normala liv. Därför gick luften ur mig, första veckan på min semester. Det är nu jag börjar inse vilken jävla resa jag har gjort. Allt från att tappa varje hårstrå på kroppen, till att faktiskt ha en frisyr.
 
Jag har träffat många vänner som jag inte träffat sedan förra sommaren. Många som jag inte har så mycket kontakt med, förutom när man är på landet. Och då inser jag, vad jag har gått igenom. Vissa som jag träffar vet inte ens om att jag varit sjuk. Det är då jag gärna skämtar om min nya sommarfrisyr. Många tror att jag själv valt att vara kortklippt.
 
Veckan som gått, har jag även varit på sjukhuset. Mitt sista läkarbesök, såg man en skugga på min "friska" sida. Så man bestämde sig för att göra både mammografi och ett ultraljud. I nuläget, kommer jag att behöva vara under uppsyn, då det inte går att se om det är något som inte ska finnas i min kropp, än.
 
När jag satt i väntrummet, kändes det som om jag kastades tillbaka i tiden. Till när jag var hos läkaren första gången. Helt ovetande om vad som växte i min kropp. Helt ovetande om vad jag skulle gå igenom. Jag vet att dom slår på den stora trumman, när det gäller mig. Jag vet att jag ligger i riskzon, att insjukna igen. Men ändå är jag så klar med cancern. Vill bara vara frisk. Stänga denna dörr, gå vidare. Jag har gjort slut med cancern.
 
Cancer är en lömsk sjukdom. Jag vet också att jag inte alltid kan få klara och raka besked från läkaren. Jag har jättesvårt för det. Jag har inga problem med om jag måste genomgå mer behandling. Men det jag har svårt för, är att inte veta om det är något som växer i min kropp. Tänk när man kommer så långt i forskning, att det räcker med ett blodprov för att se om man har bröstcancer. Och jag vet att bli helt friskförklarad, kommer att ta tid. Men den dagen kommer firas med buller och bång.
 
För mig är fokus att ta vara på varje dag. Uppskatta det som jag har. Göra det som jag känner för. Omge mig med det jag älskar.
 
Nu kommer jag njuta av att få vara ledig. Och se till att tanka energi, så jag är fulltankad för allt som komma skall.
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela