detkommerattgåbra.blogg.se

Inte skrivit på flera veckor!

Publicerad 2015-09-18 19:35:26 i Allmänt,

 
 
Jag har inte skrivit något på bloggen på flera veckor. Jag har haft svårt att sätta ord på mina känslor och tankar. Samtidigt som jag brottas med att ta tillbaka mitt liv. 
 
Efter avslutad cellgiftsbehandling, hade jag ett uppehåll, på ca 3 veckor, innan nästa behandling skulle påbörjas, strålning. Jag var så inställd på att gå igenom dessa faser. Jag visste hur min resa skulle se ut. Jag hade en klar bild, om hur jag skulle göra detta.
 
Helt plötsligt var jag klar med all behandling, och då vart det radioskugga för mig. Det kändes som om jag var klar. Känslan som infann sig i min kropp, skulle jag kunna likna med när du är färdig med en antibiotikakur. Jag var klar, mentalt. Men under min semester blev jag inkallad till sjukhuset igen. Läkarna ville säkerhetsställa att det inte var något som växte i min kropp. Dock blev det det varken ett positivt eller ett negativt svar. Något finns, men man kan inte i nuläget säga om det är en ny cancertumör som växer. Jag vet att jag har stor risk att insjukna igen. Och med det i mina tankar, förstår jag också att jag måste ha en tät uppföljning.
 
Jag la inte så mycket tanke och energi, just då, på detta. Det var sommar, och jag hade semester. Men så fort jag kom igång och jobba efter semestern, så var det en massa olika läkarbesök som jag var tvungen att gå på. Mitt mentala jag, var redan klar med cancern. Varför började den här cirkusen igen?
 
Nu har jag haft ungefär två läkarbesök i veckan efter sommaren. Och jag ska ärligt säga, att jag är så trött på att åka till Södersjukhuset. Jag känner mig frisk, samtidigt som jag vet, att med sjukdomen kommer det ta lång tid innan jag kan kalla mig frisk. Det gör mig väldigt frustrerad. Jag har klippt navelsträngen med sjukvården, jag är så klar med detta.
 
Jag inser nu, att jag har blivit väldigt krass på vad jag stoppar in i mitt liv. Samtidigt tror jag, att för mig att detta en en viktig lärdom.
 
I november åker jag med familjen till Thailand. Ska bli skönt att få lite sol och värme, när det är som mörkast här hemma. Känns också skönt att ha något att se fram emot, dom dagarna som inte känns bra.
 
Nu ska njuta av en lung och skön helg. Ta vara på det som för mig är viktigt.
Trevlig helg alla.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela